Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Members van Het Nieuwe Instituut zijn van harte uitgenodigd voor een rondleiding in Atelier Nelly en Theo Van Doesburg door Huub Breuer van Architectuur Dichterbij.
datum
30/07/2020
tijd
17:00 – 18:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis voor Members, na aanmelding

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen.
Lees meer over de coronamaatregelen van Het Nieuwe Instituut.

De tentoonstelling Atelier Nelly en Theo van Doesburg biedt een alternatieve kijk op het werk van Nelly en Theo van Doesburg, mede dankzij de recente restauratie en digitalisering van het architectuurarchief van Van Doesburg. De presentatie benadert Nelly als sleutelfiguur bij de totstandkoming van de reputatie van Theo Van Doesburg en De Stijl. Een centrale rol in de tentoonstelling is weggelegd voor hun meest uitgesproken project: de atelierwoning in Meudon, een voorstad van Parijs. Huub Breuer van Architectuur Dichterbij zal de rondleiding geven.

Architectuur Dichterbij

De collectie Theo van Doesburg wordt binnen het omvangrijke restauratieprogramma van Architectuur Dichterbij vanwege zijn bijzondere cultuurhistorische waarde uitgebreid onderzocht, geconserveerd en zo nodig gerestaureerd. Architectuur Dichterbij kijkt vanuit mogelijke, nieuwe perspectieven naar de verzameling archieven om op die basis het verzamelbeleid te herformuleren en nieuwe noties aan te reiken met betrekking tot de waardering van historische bronnen.